Translate

04 Mei 2011

Eskay Akui Berjaket Kalis Peluru Ketika Sumpah Laknat.


Ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah menjelaskan beliau memakai jaket kalis peluru ketika upacara mengambil sumpah laknat di Masjid Amru Al-As, Bandar Baru Sentul Jumaat lalu.

NONE“Saya bekas konsulat kehormat dan jaket itu kepunyaan saya dan bukan milik orang lain. Saya memakainya apabila keadaan di masjid menjadi kecoh,” katanya sambil menyuarakan kekecewaannya terhadap insiden itu.

Beliau bagaimanapun tidak dapat mengesahkan sama ada dua lagi rakannya dalam trio 'Datuk T' - ketua menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik dan bekas bendahari PERKASA Datuk Shuib Lazim - memakai jaket yang sama.

Eskay juga memberitahu beliau dipanggil ke balai polis hari ini untuk menjelaskan mengapa membuat sumpah laknat di Masjid Amru Al-As, Bandar Baru Sentul Jumaat lalu sehingga menyebabkan kekecohan.

NONEMenurut beliau, Shuib dan Rahim juga dijangka diambil keterangan mereka oleh polis pada petang ini.

Shazryl juga diasak oleh wartawan mengapa beliau menyerahkan sampel DNA miliknya kepada polis minggu lalu dan signifikan penyerahan jam tangan mewah jenama Omega, yang dikaitkan dengan pelaku dalam video seks berkenaan.

“Saya fikir ia ada kena mengena dengan jam itu... Saya memegang jam itu,” katanya.

NONENamun, Eskay enggan menjawap secara langsung mengapa jam Omega itu relevan dengan kesnya.

"I (saya) pun tak tahulah, saya tidak benar-benar melihatnya (video seks itu.”

Dalam versi video 22 minit yang dimuatnaik di Internet pada Khamis lalu, jam Omega tidak kelihatan.

Eskay sebelum ini, ketika tayangan video berkenaan di Hotel Carcosa Seri Negara memberitahu wartawan Malaysiakini bahawa pekerja seks dalam video tersebut 'mencuri' jam tangan daripada timbunan pakaian yang terletak di sebuah meja kecil.

alleged four full sex videos on youtube 290411 07Namun melalui pemerhatian di video berkenaan, lelaki itu dilihat mengambil pakaiannya di dalam bilik mandi selepas mengadakan hubungan seks, manakala wanita tersebut menyelongkar beg dan pakaiannya sementara menunggu di bilik. MK

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4U2C Posts

News Story

SELSEMA